Για χορηγία προς το IoniosClub μέσω PayPal, πατήστε στο Donate

Becker Spanakis

 

 

 

 

 

 

 Έκθεση φωτογραφίας κας Κ. Μουσταφέλλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έκθεση φωτογραφίας της Κλαίρης Μουσταφέλλου: «Πριν τη βρώση»

 

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση για όσα προηγούνται της «βρώσης» παρουσιάζει η γνωστή ταξιδιωτική φωτογράφος Κλαίρη Μουσταφέλλου στο Εστιατόριο «ΕΛΑΙΑ- Μεσογειακή Κουζίνα», από τις 25 Νοεμβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου 2009.


Μέσα από τις φωτογραφίες της, η Κλαίρη Μουσταφέλλου μας θυμίζει τον μόχθο και την αγάπη με την οποία μαζεύονται οι καρποί, φτιάχνεται το κρασί και το λάδι, ζυμώνεται και φουρνίζεται το ψωμί. Μας βοηθά να νοιώσουμε ότι πολλά άγνωστα χέρια άγγιξαν, δούλεψαν, άπλωσαν, μάζεψαν, έπλασαν και προσέφεραν αυτό που σήμερα εμείς απολαμβάνουμε στο πιάτο μας.


Η Κλαίρη Μουσταφέλλου, μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της ταξιδιωτικής φωτογραφίας, ταξιδεύει εδώ και πολλά χρόνια την Ελλάδα και τον κόσμο, καταγράφοντας τοπία, ανθρώπους και στιγμές με μια πολύ προσωπική, έντονα ανθρωποκεντρική, ματιά, που συνδυάζεται με τεχνική αρτιότητα και ανάδειξη της αθέατης, από τον πολύ κόσμο, λεπτομέρειας.


Οι φωτογραφίες της έχουν δημοσιευτεί σε κορυφαία περιοδικά, όπως το NATIONAL GEOGRAPHIC, τα Ισπανικά περιοδικά Viajes και Altair, τα ελληνικά περιοδικά Passport, Κ Καθημερινής, ΓΕΩτρόπιο, BHMAgazino, Ταχυδρόμος, «ΔΙΑΚΟΠΕΣ» της εφημερίδας ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ της Καθημερινής , CONDENASΤ Traveller, 2Board κ.ά. Έχει συνεργασία με το περιοδικό Explore Nature του ΕΘΝΟΥΣ, με τη μόνιμη στήλη «ΑΡΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ» και «ΑΝΘΡΩΠΟΓΡΑΦΙΕΣ», καθώς και θέματα από τον Ελλαδικό χώρο αλλά και τον Ελληνισμό της διασποράς.


Το πρώτο προσωπικό της λεύκωμα «Πρέσπα, τέσσερεις εποχές» εκδόθηκε από τις Εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ, ενώ πρόσφατα εκδόθηκε το λεύκωμα «Ξεχασμένα Διαμάντια» με φωτογραφίες της από την άγονη γραμμή του ελληνικού αρχιπελάγους, από τις εκδόσεις ΜΙΛΗΤΟΣ . Επίσης συμμετείχε στα Λευκώματα «Θησαυροί της Ελλάδας» των ΝΕΩΝ, «Μοναστήρια και Προσκυνήματα» του ΕΘΝΟΥΣ και «Ρίζες των Ελλήνων» του ΕΘΝΟΥΣ.


Έχει εκθέσει φωτογραφίες της στη Σίφνο και την Αθήνα, ενώ ήδη προετοιμάζεται η διοργάνωση έκθεσης στη Βέρνη της Ελβετίας, με θέμα «Η Ελλάδα που χάνεται».


www.moustafellou.com

e-mail: clairy@moustafellou.com, clairy.moustafellou@gmail.com


Χώρος έκθεσης: Εστιατόριο «ΕΛΑΙΑ- Μεσογειακή Κουζίνα», Μεγάλου Βασιλείου 41 και Εχελιδών, Ρουφ –Γκάζι, Τηλ: 210 3411174, www.elaia-mesogiaki.gr

Πιέστε εδώ για επικοινωνία με τον διαχειριστή των ιστοσελίδων